Followers

Google+ Followers

History ♥

Tuesday, July 24, 2012

Lelaki tak hensem dapat perempuan cun. anda hairan tak?

assalamualaikum

Good morning boyfriend hensem dan girlfriend cantik.

Wah, dah lama tak update blog. Aku asyik terjah blog orang sahaja. Blog aku terbiar macam sarang spiderman. 


Oh kesian -..-

Lelaki tak hensem dapat perempuan cun. anda hairan tak?

Sometimes aku hairan juga. Tapi kalau dah itu memang jodoh dia, nak buat macam mana lagi kan. 


Tak payah usha jauh-jauh. 


Dalam Malaysia bersepah pasangan macam itu.


Sesungguhnya Allah tidak melihat tubuh badan dan rupa paras kamu, tetapi dia melihat jantung hati (niat) kamu.”


Tuhan sendiri pun tidak menilai paras rupa kita. wah-wah, Kita pulak yang sibuk-sibuk 


nak compare-compare kan pasangan ini dengan pasangan yang lain -..- 


kita sebagai manusia kekadang memang yang cantik itu lah yang jadi ukuran. well bagi 


aku, cantik itu memang lah cantik. Tetapi biarlah yang cantik itu adalah hati kita. 

Ye dakk ?

paling afdal kalau boleh carilah yang beragama, baik akhlak dan budi pekerti.

Insya Allah, kecantikan akhlak tu akan tutup segala kekurangan dari segi rupa. 


Tetiba nak husband macam Imam Muda 

11 comments:

  1. kak Hana! where's ur fb hah??? penat adik cri....:( -ikmal

    ReplyDelete
  2. emm taktaw2..dulu bf yaya org kata xhensem xsesuai gn yaya..tapi bagi yaya dia hensem ngee..jodoh bukan pada rupa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep! saya sokong. memang jodoh bukan pada rupa ^6

      Delete
  3. adikkkkkkkk !!! err, kaka dah deactived facebook. hukhuk. sorry :'(

    ReplyDelete
  4. Hye..Rupa paras bukan ukuran.Tapi hati budi yg baik harus jd ukuran.Cari lah pasangan yg mempunyai hati dan iman yg cantik..tapi buka rupa paras yg cntik :) hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nice :") thanks for comment dear ^^

      Delete
  5. Haaa..kan. selalu nampak pasangan gitu. maybe perempuan tu tgk hati budi lelaki tu kot. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan kan. kita selalu nampak jugak. yelah kut. elok la ta memilih sangat ♥

      Delete
  6. cuba bgitau lyla, apa yg slalu kita dgr brkaitan psangan ni.. toiyiba li toiyiba..

    yg baik utk yg baik... :)

    bukan

    yg cntik utk yg hnsem.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep awak. yang baik untuk yang baik ;D ♥♥

      Delete
  7. hee~btoll2..sy setuju! klau hensem,tp,x berakhlak,,x berguna juga..huhu

    ReplyDelete